Zucchinibiffar med parmesan

den

Supergott, superenkelt. Superbra. Zucchinibiffar med parmesan är en toppenrätt på flera sätt.

zucchinibiffarFör 4 personer

  • 2 zucchini (ca 600 g)
  • 3 salladslök
  • 1 finhackad röd chili
  • 150 g parmesanost, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja till stekning

Gör så här:

  1. Riv zucchini grovt på rivjärn. sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
  2. Hacka salladslöken fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
  3. Värm olja i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3–4 min på varje sida. Servera gärna med ris eller bulgur, tomater och en kall yoghurtsås.