Supergott, superenkelt. Superbra. Zucchinibiffar med parmesan är en toppenrätt på flera sätt.
- 2 zucchini (ca 600 g)
- 3 salladslök
- 1 finhackad röd chili
- 150 g parmesanost, riven
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl panko eller vanligt ströbröd
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk salt
- 1 dl olivolja till stekning
Gör så här:
- Riv zucchini grovt på rivjärn. sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
- Hacka salladslöken fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
- Värm olja i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3–4 min på varje sida. Servera gärna med ris eller bulgur, tomater och en kall yoghurtsås.