- 400 g penne
- 1 zucchini
- 1 rödlök
- 1 aubergine
- 3 tomater
- 2 klyftor vitlök
- 1 citron, skalet
- 1 kruka basilika
- 200 g ricotta
- 100 g parmesanost, riven
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
- Skiva aubergine och zucchini i lika stora tärningar. Klyfta tomaterna och rödlöken.
- Lägg allt i en ugnssäker form, salta och peppra samt slå på lite olivolja. Blanda runt ordentligt.
- Rosta i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter tills grönsakerna mjuknat och tillagats.
- Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
- Ta ut grönsakerna ur ugnen, toppa med riven vitlök och rivet citronskal medan grönsakerna är varma. Slå på den kokta pastan och parmesanen samt blanda runt.
- Toppa med basilikablad och vid servering, klicka på lite ricotta till varje servering.