God och smakrik potatissallad som kan serveras kall eller ljummen. Passar fint som den är eller till tex fisk.
Sallad:
- 600 g färskpotatis
- 200 g sockerärtor eller haricots verts
- 40 g rucolasallad
Dressing:
- 1 dl rostade pinjenötter
- 30 g rucolasallad
- 1,5 dl dill
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 2 dl rapsolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Borsta potatisen väl och koka med skal i saltat vatten tills den är mjuk. Koka ärtor eller bönor nätt och jämnt mjuka. Häll av vattnet och låt det kokta svalna något. Skär potatisen i bitar om den är stor.
- Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer eller använd mixerstav. Mixa till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Lägg potatis, sockerärtor eller haricots verts och sallad i en skål. Blanda ner dressingen.