Ljummen potatissallad med dill och ruccola

God och smakrik potatissallad som kan serveras kall eller ljummen. Passar fint som den är eller till tex fisk. 

24727_109098Sallad:

  • 600 g färskpotatis
  • 200 g sockerärtor eller haricots verts
  • 40 g rucolasallad

Dressing:

  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 30 g rucolasallad
  • 1,5 dl dill
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Borsta potatisen väl och koka med skal i saltat vatten tills den är mjuk. Koka ärtor eller bönor nätt och jämnt mjuka. Häll av vattnet och låt det kokta svalna något. Skär potatisen i bitar om den är stor.
  2. Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer eller använd mixerstav. Mixa till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Lägg potatis, sockerärtor eller haricots verts och sallad i en skål. Blanda ner dressingen.