Grillad färskpotatis på salladsbädd

den

Grillad färskpotatis på syrlig salladsbädd är ett utmärkt komplement till kyckling eller fisk. Du trär upp potatis på spett och grillar dem. Salladen piffar du till med riven lagrad ost och solrosfrön.

578565-Grillad_f-rskpotatis_p-_syrlig_salladsb-dd-För 4 personer

  • 1 romansalladshuvud
  • 1 gemsallad eller buffésallad
  • 5 friséesalladsblad
  • 1 citron
  • 1 tsk honung
  • 2 dl gräddfil
  • 16 kokta färskpotatisar
  • 50 g lagrad ost (t ex svecia)
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • rapsolja till grillningen
  • salt
  • vitpeppar
  • grillspett i trä

Gör så här

  1. Riv salladen och skölj den i kallt vatten så att den blir krispig.
  2. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten. Riv skalet, pressa ut juicen och blanda med honungen. Vänd ner gräddfilen och smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
  3. Halvera potatisarna och pensla dem med ca 2 msk rapsolja. Trä på spett och grilla dem på en medelvarm grill i ca 4 minuter/sida.
  4. Lägg upp salladen på tallrikar. Riv osten grovt och strö den över salladen tillsammans med rostade solrosfrön. Lägg de grillade potatisspetten på salladen. Ringla över dressingen och strö över flingsalt. Servera gärna med grillad kyckling, lax eller quorn.