” TOMAT-T A R T A R ”
Tomat, Pigrimsmusslor, dragon, ketchup
T A R T A R
8 pilgrimsmusslor
8 stora röda tomater
3 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, pressad
Cherry vinäger
salt och svartpeppar
hemlagad ketchup
2 tsk hackad dragon
3 msk balsamicovinäger
3 msk olivolja
dragon till garnering
Skålla tomaterna i kokande vatten tills skalet släpper lite. Lägg dem då i kallt vatten. Skala dem och kärna ur. Tärna dem. Salta dem lätt och lägg dem i ett durkslag så att vattnet rinner bort. Blanda sedan med schalottenlöken, vitlöken och dragonen. Smaksätt med cherry vinäger, ketchup, salt och peppar.
Använd en utstickare och forma tomat ”tartaren” till runda puckar. Stek pilgrimsmusslorna i olivolja och servera till. Rör ihop balsamvinäger med olivoljan och ringla den över tallriken. Garnera med lite färsk dragon.
– Tärnade tomater pressade i en rund form. Serveras med stekta pigrimsmusslor, dragon från trädgården och vinaigrette på olivolja och balsamvinäger. Hemlagad ketchup
TILL CA 3 DL FÄRDIG KETCHUP
– 5 röda, mogna tomater
1⁄2 röd chilifrukt
1 gul lök
– 3 vitlöksklyftor
– 1⁄2 dl vitvinsvinäger
1⁄2 dl farinsocker
1⁄2 dl tomatpuré
1 msk Worcestershiresås
1 tsk salt
– 1 krm mald svartpeppar
1 | Skålla snabbt tomaterna, skala och skär dem i bitar. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka lök och vitlök.
2 | Lägg samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt blandningen sjuda 25 minuter.
3 | Mixa ketchupen noggrant med en mixerstav.
4 | Häll upp ketchupen i rena burkar och förvara i kylskåp