- 300 g rödkål
- 300 g vitkål
- 1 stor morot
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 1 äpple
- 1 dl majonnäs
- 1 dl matyoghurt (10 %)
- 3 msk strösocker
- 1/2 dl vitvinsvinäger
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 krm senapspulver
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl hackade pecannötter
Gör så här
- Strimla bägge kålsorterna fint. Skal och grovriv moroten. Skala, dela och skär löken i tunna skivor.
- Lägg kål, morot och lök i en bunke. Blanda med salt. Låt stå 30 minuter.
- Krama ut vätskan ur grönsakerna och lägg i en skål.
- Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
- Blanda alla ingredienser utom nötterna i en bunke. Strö över nötterna.