Coleslaw

 4
  • 300 g rödkål
  • 300 g vitkål
  • 1 stor morot
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 äpple
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm senapspulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackade pecannötter
Gör så här
  1. Strimla bägge kålsorterna fint. Skal och grovriv moroten. Skala, dela och skär löken i tunna skivor.
  2. Lägg kål, morot och lök i en bunke. Blanda med salt. Låt stå 30 minuter.
  3. Krama ut vätskan ur grönsakerna och lägg i en skål.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
  5. Blanda alla ingredienser utom nötterna i en bunke. Strö över nötterna.