Bakad sötpotatis

den

Tid: ca 30 min, Ugn: 225 grader

4 portioner

bakad-sotpotatis-721483-litenIngredienser

  • 4 sötpotatisar (4 sötpotatisar motsvarar ca 800 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt

Fetaostkräm

  • 150 g fetaost
  • 2 1/2 dl matyoghurt (10%)
  • finrivet skal av 1 lime
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 dl plockade färska örter (t ex rosmarin, timjan och salvia)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär sötpotatisarna i halvor på längden.
  3. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och strö över chiliflakes, paprikapulver och flingsalt. Lägg med snittsidan ner på plåten. Ställ in i mitten av ugnen tills potatisarna är  mjuka, ca 25 minuter (prova med en potatissticka).
  4. Gaffelmosa under tiden fetaosten. Rör ihop med yoghurt, citrusskal, örter, salt och peppar. Ställ i kylen fram till servering.
  5. Bjud den bakade sötpotatisen med örtig fetaostkräm.