Tid: ca 30 min, Ugn: 225 grader
4 portioner
Ingredienser
- 4 sötpotatisar (4 sötpotatisar motsvarar ca 800 g)
- 1 msk olivolja
- 1/2 tsk chiliflakes
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1 tsk flingsalt
Fetaostkräm
- 150 g fetaost
- 2 1/2 dl matyoghurt (10%)
- finrivet skal av 1 lime
- finrivet skal av 1 citron
- 2 dl plockade färska örter (t ex rosmarin, timjan och salvia)
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär sötpotatisarna i halvor på längden.
- Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och strö över chiliflakes, paprikapulver och flingsalt. Lägg med snittsidan ner på plåten. Ställ in i mitten av ugnen tills potatisarna är mjuka, ca 25 minuter (prova med en potatissticka).
- Gaffelmosa under tiden fetaosten. Rör ihop med yoghurt, citrusskal, örter, salt och peppar. Ställ i kylen fram till servering.
- Bjud den bakade sötpotatisen med örtig fetaostkräm.