Lyxiga ägghalvor med en förtjusande röra av crème fraiche, riven parmesanost, pressad vitlök och hackad persilja. Toppa med en knaperstekt baconrulle, hackad valnötskärna och en bit hyvlad parmesanost.
- 1 – 2 skivor bacon
- 4 ägg
- 1 dl riven parmesanost
- 3 msk crème fraiche
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk hackad persilja
Garnering
- hackad valnötskärna
- en liten bit hyvlad parmesanost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela baconbitarna i 8 bitar (för 4 port). Rulla ihop till små, tajta rullar och stek i ugnen tills de blivit knapriga, ca 15 minuter.
- Koka äggen i 5 minuter. Dela på mitten.
- Blanda riven parmesan, crème fraiche, pressad vitlöksklyfta och hackad persilja. Fördela röran på äggen. Toppa med baconrulle. Garnera med hackad valnötskärna och en liten bit hyvlad parmesan.