Ägg och bacon

den

Lyxiga ägghalvor med en förtjusande röra av crème fraiche, riven parmesanost, pressad vitlök och hackad persilja. Toppa med en knaperstekt baconrulle, hackad valnötskärna och en bit hyvlad parmesanost.

510602-gg_och_bacon-agg_bacon_B0306För 8 personer

  • 1 – 2 skivor bacon
  • 4 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja

Garnering

  • hackad valnötskärna
  • en liten bit hyvlad parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela baconbitarna i 8 bitar (för 4 port). Rulla ihop till små, tajta rullar och stek i ugnen tills de blivit knapriga, ca 15 minuter.
  3. Koka äggen i 5 minuter. Dela på mitten.
  4. Blanda riven parmesan, crème fraiche, pressad vitlöksklyfta och hackad persilja. Fördela röran på äggen. Toppa med baconrulle. Garnera med hackad valnötskärna och en liten bit hyvlad parmesan.