Tid: ca 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 potatisar (ca 350 g)
- 1 gul lök
- 1 purjolök (à ca 300 g)
- 1 msk smör
- 2 msk konc kycklingfond
- 1 l vatten
- 1/2 dl hasselnötter
- 1 msk hackad persilja
- 1 tsk finrivet citronskal
- 1/2 dl crème fraiche
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Skala och skiva potatis, lök och purjolök (även det gröna).
- Fräs grönsakerna i smör i en stor kastrull. Tillsätt kycklingfond och vatten. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
- Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt svalna. Hacka nötterna grovt och blanda med persilja och citronskal.
- Blanda ner crème fraichen i soppan och mixa slät med stavmixer. Krydda med salt och peppar.
- Häll upp soppan i skålar och servera med nöthacket.