- 0,5 dl pumpakärnor
- 1 knippe grön sparris
- 2 tsk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 70 g salladsmix
- 2 tärnade avokador
- 250 g körsbärstomater
Vinägrett:
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk flytande honung, eller ljus sirap
- 0,5 finriven vitlöksklyfta
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här
- Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och doftar nötigt.
- Ansa och skär sparrisen i sneda tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparrisen hastigt. Salta.
- Blanda alla ingredienser till vinägretten.
- Fördela sallad, avokado, tomat och sparris på ett serveringsfat. Strö över pumpakärnor och ringla över vinägretten.