4 PORTIONER
- 2 dl mathavre
- 1 krm gurkmeja
- 1 tsk örtsalt
- 100 g rödkål
- 0.5 nätmelon
- 1 äpple
- 1 apelsin
- 60 g rucola
- 3 msk granatäppelkärnor
- 0.5 dl hackade rostade nötter
DRESSING:
- 3 msk olivolja
- 1 tsk örtsalt
- 4 msk pressad apelsin
- 2 msk pressad citron
- 0.5 msk flytande honung
- 1 tsk torkad oregano
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
gör så här
- Koka mathavren med gurkmeja och örtsalt enligt förpackningens anvisning. Låt svalna.
- Skölj och strimla rödkålen fint. Skär nätmelon, äpple och apelsin i tärningar. Blanda allt med rucola och fördela på ett stort fat. Strö över granatäppelkärnor och nötter.
- Vispa ihop dressingen och ringla över salladen. Gott till grönsaksbiffar!