Tid: 40 min Ugn: 175 grader
12 STYCKEN
- 100 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 100 g mörk choklad, grovt hackad
- 2 dl vispgrädde, till topping (kan spetsas med lite vaniljpulver för smak)
MARSIPANÄGG
- 150 g marsipan, i valfri färg
- 50 g mörk choklad
- strössel
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget.
- Tillsätt smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet och rör sist ner chokladen. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Känn efter med provsticka. Låt svalna.
Marsipanägg:
- Forma marsipanen till små ägg (ca 40 stycken). Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa äggen i choklad och strössel och lägg upp på en bakplåtspappersklädd bricka. Låt stelna i kylen.
- Vispa grädden och spritsa på muffinsen. Garnera med marsipanäggen.