En efterrätt som slår högt för både barn och vuxna. Du kommer garanterat att få dela med dig av receptet efter att ha bjudit på denna läckra, enkla dessert. Passar såväl på barnkalaset som på tjejmiddagen eller midsommarfesten. Eller varför inte en vanlig lördagskväll till helgmyset.
Tid: 20 min
10-12 portioner
- 6 dl vispgrädde
- 2 liter vaniljglass
- 150 g maränger
- 2 liter skivade färska jordgubbar
- 50 g rostade mandelspån
Citronkräm:
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 msk rivet citronskal
- 1 dl pressad citronsaft
- 100 g rumsvarmt smör
Gör så här
- Blanda ägg, socker, citronskal och citronsaft i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning cirka 4 minuter, tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.
- Lyft kastrullen från värmen och vispa ner smöret, lite i taget. Låt krämen kallna.
- Vispa grädden. Varva glass, grädde, citronkräm, maränger och jordgubbar i en stor skål. Strö över mandelspån och servera direkt.
Tips
Brassa gärna på med lite extra jordgubbar och maränger bara för den goda sakens skull
Recept från Coop