Härliga pannbiffar med en god blandning av fräst lök, äpplen och färska champinjoner. Servera pannbiffarna med nykokt potatis, äpple, lök och champinjonblandningen och rårörda lingon. En mättande och god middag.
- ca 1 3/4 dl mjölk
- 2 – 2 1/2 msk ströbröd eller rivebröd
- 3 gula lökar
- 600 g blandfärs
- salt och peppar
- 2 äpplen
- 300 – 350 g champinjoner
- 2 msk margarin till stekning
Till servering
- nykokt potatis
- ev rårörda lingon
Gör så här
- Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 5-10 minuter.
- Skala och grovriv hälften av lökarna. Rör ner färsen och löken i ströbrödsblandningen. Salta och peppra.
- Skala och skiva återstående lök. Skala, dela och skiva äpplena. Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Stek lök, äpple och svamp var för sig tills löken och äpplet mjuknar och svampen får färg. Lägg samman. Salta, peppra och varmhåll.
- Forma 8 pannbiffar (för 4 port), och stek dem i en plastbelagd panna, 3-4 minuter per sida. Servera med nykokt potatis, äpple-, lök- och champinjonblandningen samt rårörda lingon om så önskas.