Pasta
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 300 g jordärtskockor
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 4 port pasta (gärna gemelli)
- 150 g sockerärter
- 1 citron
- 1/2 kruka persilja
Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
- Pasta: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i olivoljan i en kastrull.
- Skala och skär jordärtskockan i småbitar.
- Lägg jordärtskockan i lökfräset och tillsätt grädden och buljongen låt småputtra ca 10 minuter. Mixa till en slät sås med stavmixer eller i matberedare.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa sockerärterna. Lägg ner dem i pastan när 3 minuter återstår av koktiden.
- Kyckling: Skär varje kycklingfilé i 2 delar så att den blir hälften så tjock. Stek dem i olivoljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Pasta: Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Hacka persiljan. Smaka av såsen med citronskal och -saft, salt och peppar. Vänd ner såsen i pastan.
- Servera pastan med kycklingen och strö över persiljan.