Grillad fläskytterfilé med getost- och primörrisoni

När du tillagar det här sagolika receptet sätts dina kockkunskaper på prov. Fläskytterfilén gnids in med starka kryddor innan det grillas och ackompanjeras med en briljant getost- och primörrisoni.

525127-Grillad_fl-skytterfil-_med_getost-_och_primFör 4 personer

  • 800 g fläskytterfilé i bit (benfri kotlett)
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk citronpeppar

Risoni

  • 1 bit getost à ca 50-75 g
  • 2 dl risoni
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Grönsaker

  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1/3 bit sommarvitkål (ca 200 g för 4 port)
  • 10 sparrisar
  • 4 salladslökar
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Tänd grillen. Krossa kryddorna i en mortel och blanda med olja, gnid in fläsket med kryddblandningen.
  2. Grilla köttet på låg temperatur runt om så att det blir en vacker yta. Vänd några gånger. Grilla köttet till 65°C och låt det vila innan det skärs upp i skivor.
  3. Risoni: Koka risonin enligt anvisning på paketet. Koka upp grädden och smula ner getosten. Tillsätt salt och peppar. Blanda grädde, getost och risoni.
  4. Grönsaker: Skär ett kryss i tomaterna. Lägg dem i kokande vatten i ca 10 sekunder. Skala dem och skär i klyftor.
  5. Skölj och ansa grönsakerna. Halvera körsbärstomaterna och skär övriga grönsaker i bitar. Råstek allt utom körsbärstomaterna krispigt i olivolja. Tillsätt salt och peppar och vänd ner alla grönsakerna i risonin.
  6. Servera grönsaksrisonin med skivat kött. Strö lite flingsalt på toppen.