Grillad entrecôte med somrig touch! Salladen passar också utmärkt att serveras till tex fisk om man vill undvika det röda köttet.
Tid: 40 min
- 500 g skivad entrecôte
- 2 tsk olja
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Sallad:
- 600 g färskpotatis
- 200 g sockerärtor eller haricots verts
- 40 g rucolasallad
Dressing:
- 1 dl rostade pinjenötter
- 30 g rucolasallad
- 1,5 dl dill
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 2 dl rapsolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Borsta potatisen väl och koka med skal i saltat vatten tills den är mjuk. Koka ärtor eller bönor nätt och jämnt mjuka. Häll av vattnet och låt det kokta svalna något. Skär potatisen i bitar om den är stor.
- Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer eller använd mixerstav. Mixa till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Lägg potatis, sockerärtor eller haricots verts och sallad i en skål. Blanda ner dressingen.
- Pensla köttet med lite olja. Grilla eller stek det 3-4 minuter per sida. Salta och peppra. Servera köttet med salladen ljummen eller kall.