Färskostfyllda kycklingrullar

den

Tid: 35 min

4 PORTIONER

181640Ingredienser

  •  500 g tunt skivade kycklingfiléer
  •  1 tsk salt
  •  0.5 tsk nymalen svartpeppar
  •  150 g färskost vitlök/örter
  •  1 msk olivolja
  •  400 g färdig pastasås
  •  1 dl vatten
  •  3 dl risoni
  •  40 g parmesanost, finriven
  •  2 msk olivolja
  •  1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med hälften av saltet och pepparn. Lägg en sked färskost på den bredaste delen och rulla ihop
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i rullarna med skarven nedåt. Krydda med resterande salt och peppar.
  3. Vänd och stek runt om när det blivit en fin stekyta under. Häll tomatsås och vatten i stekpannan och sänk värmen. Låt sjuda, gärna under lock, 10–15 min.
  4. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner parmesan, olja och strimlad basilika. Garnera även kycklingen med basilika vid servering.