Tid: 35 min
4 PORTIONER
Ingredienser
- 500 g tunt skivade kycklingfiléer
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 150 g färskost vitlök/örter
- 1 msk olivolja
- 400 g färdig pastasås
- 1 dl vatten
- 3 dl risoni
- 40 g parmesanost, finriven
- 2 msk olivolja
- 1 kruka färsk basilika
Gör så här
- Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med hälften av saltet och pepparn. Lägg en sked färskost på den bredaste delen och rulla ihop
- Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i rullarna med skarven nedåt. Krydda med resterande salt och peppar.
- Vänd och stek runt om när det blivit en fin stekyta under. Häll tomatsås och vatten i stekpannan och sänk värmen. Låt sjuda, gärna under lock, 10–15 min.
- Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner parmesan, olja och strimlad basilika. Garnera även kycklingen med basilika vid servering.