- 4 port ris
- 4 kycklingfiléer
- 2 rödlökar
- 1 äpple
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk majsstärkelse
- 3 dl äppelcider
- 1 tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd fond
- 1 tsk dragon
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär kycklingen i strimlor. Skala löken och skär den och äpplet i klyftor. Skär bort kärnhuset från klyftorna på äpplet.
- Bryn kyckling, lök och äpple i oljan i en stor gryta. Krydda med salt och peppar.
- Blanda grädden med majsstärkelsen. Häll ner grädden, cider, buljongtärning och dragon i kastrullen. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Dela tomaterna i halvor.
- Servera grytan med ris och tomater.