En spännande och saftig BBQ-kyckling. Äppel- och sellerisalladen sveps in i en svindlande god sås gjord på cheddarost, crème fraiche och mjölk och har en stingig smak av söt senap.
Tid: ca 30 min
BBQ-kyckling
- 4 färska kycklingfiléer (4 kycklingfiléer motsvarar ca 600 g)
- 1 flaska rökig barbequesås (à ca 250 ml)
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
Äppel- och sellerisallad
- 300 – 400 g rotselleri eller palsternacka
- ca 2 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 dl riven lagrad cheddarost
- 1 dl lättcrème fraiche
- 1/2 dl mjölk
- 1 msk söt senap
- salt och peppar
- 1 rödlök
- 1 – 2 äpplen
- 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
- 1 huvud romansallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 275°C.
- BBQ-kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form och häll över hälften av såsen. Snabbmarinera i 15 minuter.
- Äppel- och sellerisallad: Skala och skär rotsellerin i 1/2 cm tjocka skivor. Skär skivorna i 2 cm breda bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta i ca 10 minuter.
- Mixa ost, crème fraiche, mjölk, senap och salt i matberedaren eller med stavmixer till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och strimla löken. Kärna ur, dela och skär äpplet i tunna skivor. Dela tomaterna.
- Ställ in kycklingen i ugnen. Sänk till 175°C och tillaga i ca 12 minuter.
- Blanda ner sellerin i salladen. Fördela på tallrikar. Servera med kycklingen och barbecuesås. Rostade potatisklyftor är gott till.