BBQ-kyckling med äpple- och sellerisallad

den

En spännande och saftig BBQ-kyckling. Äppel- och sellerisalladen sveps in i en svindlande god sås gjord på cheddarost, crème fraiche och mjölk och har en stingig smak av söt senap.

Tid: ca 30 min

524857-BBQ-kyckling_med_-ppel-_och_sellerisallad-bFör 4 personer

BBQ-kyckling

  • 4 färska kycklingfiléer (4 kycklingfiléer motsvarar ca 600 g)
  • 1 flaska rökig barbequesås (à ca 250 ml)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Äppel- och sellerisallad

  • 300 – 400 g rotselleri eller palsternacka
  • ca 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl riven lagrad cheddarost
  • 1 dl lättcrème fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 msk söt senap
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1 – 2 äpplen
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 huvud romansallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°C.
  2. BBQ-kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form och häll över hälften av såsen. Snabbmarinera i 15 minuter.
  3. Äppel- och sellerisallad: Skala och skär rotsellerin i 1/2 cm tjocka skivor. Skär skivorna i 2 cm breda bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta i ca 10 minuter.
  4. Mixa ost, crème fraiche, mjölk, senap och salt i matberedaren eller med stavmixer till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och strimla löken. Kärna ur, dela och skär äpplet i tunna skivor. Dela tomaterna.
  6. Ställ in kycklingen i ugnen. Sänk till 175°C och tillaga i ca 12 minuter.
  7. Blanda ner sellerin i salladen. Fördela på tallrikar. Servera med kycklingen och barbecuesås. Rostade potatisklyftor är gott till.