Tid: ca 55 min, Ugn: 200 grader
4 portioner
Ingredienser
- 600 g sötpotatis
- 1 röd chilifrukt
- 4 st kycklingfiléer
- 1 aubergine (à ca 300 g)
- 3 msk olivolja
- 2 msk färskpressad apelsinjuice
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk malen spiskummin
- 2 krm salt
- 1 tsk finrivet apelsinskal
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär sötpotatisen i cm-tjocka skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Lägg sötpotatis på en plåt. Lägg kycklinglåren ovanpå. Picka några hål i auberginen och lägg på plåten.
- Blanda olivolja med apelsinjuice, chili, timjan, salt och peppar.
- Häll dressingen över kycklingen och grönsakerna och blanda runt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter, tills kycklingen är färdig.
- Dela och gröp ur auberginen. Mixa med crème fraiche och spiskummin. Krydda med salt och apelsinskal.
- Servera såsen till kycklingen.