Dessa vegetariska piroger är enkla att göra och mycket uppskattade! Perfekt till lunch eller picknick.
Tid: 1 tim
- 7 dl vetemjöl
- 150 g kallt tärnat smör
- 1 dl kall mjölk
Fyllning:
- 1 msk olja
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 finhackad röd paprika
- 1 finhackad grön paprika
- 1 msk paprikapulver
- 0,5 msk spiskummin
- 0,5 tsk
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl hett
- 2 ägg, hårdkokta hackade
- 1 ägg, uppvispat
Gör så här
- Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt mjölk och knåda snabbt ihop till en deg. Täck degen med plastfilm och låt vila ca 30 min i kylskåp. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök. Tillsätt paprika och kryddor och fräs 2 min.
- Lös upp buljongtärningen i vattnet. Häll buljongen i pannan. Låt sjuda tills vätskan kokat in
- Blanda ner hackat ägg. Sätt ugnen på 225°.
- Kavla ut degen riktigt tunt, ca 2 mm. Mjöla ev bakbordet. Stansa ut rundlar med ett glas, ca 8 cm i diameter. Kavla cirkeln något tunnare. Lägg 1 rågad msk fyllning mitt på cirkeln. Vik ihop till en halvmåne. Tryck med en gaffel runt kanten.
- Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min. Servera pirogerna varma eller kalla.