Vegetariska piroger

den

Dessa vegetariska piroger är enkla att göra och mycket uppskattade! Perfekt till lunch eller picknick.

Tid: 1 tim

29567_14882920 stycken

  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g kallt tärnat smör
  • 1 dl kall mjölk

Fyllning:

  • 1 msk olja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd paprika
  • 1 finhackad grön paprika
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 msk spiskummin
  • 0,5 tsk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl hett
  • 2 ägg, hårdkokta hackade
  • 1 ägg, uppvispat

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt mjölk och knåda snabbt ihop till en deg. Täck degen med plastfilm och låt vila ca 30 min i kylskåp. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök. Tillsätt paprika och kryddor och fräs 2 min.
  2. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Häll buljongen i pannan. Låt sjuda tills vätskan kokat in
  3.  Blanda ner hackat ägg. Sätt ugnen på 225°.
  4. Kavla ut degen riktigt tunt, ca 2 mm. Mjöla ev bakbordet. Stansa ut rundlar med ett glas, ca 8 cm i diameter. Kavla cirkeln något tunnare. Lägg 1 rågad msk fyllning mitt på cirkeln. Vik ihop till en halvmåne. Tryck med en gaffel runt kanten.
  5. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min. Servera pirogerna varma eller kalla.