Ingen paj är så god som tomatpaj med fetaost. Med en större sallad till räcker den till middag, annars funkar den fint till lunch, eller varför inte på buffébordet.
Tid: 1 tim + 10 min i frys
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 0,5 tsk salt
- 1 msk kallt vatten
Fyllning:
- 300 g fetaost
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- 400 g skivade tomater
- 0,5 tsk svartpeppar
Till servering:
- 0,5 kruka basilika
- 70 g salladsmix
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Nyp ihop en deg av mjöl, smör och salt. Arbeta in vattnet.
- Tryck ut i en pajform med höga kanter ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen 10 min.
- Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda i 10 min.
Fyllning
- Smula ner fetaosten i en bunke och vispa ihop med ägg och grädde.
- Häll blandningen i pajformen. Grädda mitt i ugnen i 25 min.
- Fördela tomaterna över hela pajen, peppra och grädda ytterligare 25 min.
Till servering
Vid servering, lägg lite sallad och basilika som garnering. Servera resten som tillbehör