Tomatpaj med fetaost

den

Ingen paj är så god som tomatpaj med fetaost. Med en större sallad till räcker den till middag, annars funkar den fint till lunch, eller varför inte på buffébordet.

Tid: 1 tim + 10 min i frys

29572_148142För 6 personer

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 300 g fetaost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 400 g skivade tomater
  • 0,5 tsk svartpeppar

Till servering:

  • 0,5 kruka basilika
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Nyp ihop en deg av mjöl, smör och salt. Arbeta in vattnet.
  3. Tryck ut i en pajform med höga kanter ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen 10 min.
  4. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda i 10 min.

Fyllning

  1. Smula ner fetaosten i en bunke och vispa ihop med ägg och grädde.
  2. Häll blandningen i pajformen. Grädda mitt i ugnen i 25 min.
  3. Fördela tomaterna över hela pajen, peppra och grädda ytterligare 25 min.

Till servering

Vid servering, lägg lite sallad och basilika som garnering. Servera resten som tillbehör