Rostade morötter med parmesancremé

den

Tid: 30 min, Ugn: 225º

4 PORTIONER

187672Ingredienser

  •  1 kg morötter, gärna flera färger
  •  1 msk olivolja
  •  1 msk flytande honung
  •  1 tsk salt
PARMESANCRÈME
  •  2 dl crème fraiche
  •  1 tsk finrivet citronskal
  •  1 tsk sambal oelek
  •  0.5 vitlöksklyfta, finriven
  •  75 g parmesan, finriven
  •  salt

Gör så här

  1. Skala och dela morötterna på längden. Dela ytterligare om morötterna är stora.
  2. Vänd runt med olja på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuka men med lite tuggmotstånd kvar, ca 20 min.
  3. Blanda alla ingredienser till parmesancrèmen och smaka av med salt. Servera till morötterna.