Tid: 35 min + 30 min blötläggning
4 PORTIONER
Ingredienser
- 3 dl arborioris eller avorioris
- 25 g torkad karljohansvamp
- 1 liter vatten
- 3 msk svampfond eller kantarellfond
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 0.5 g saffran
- 50 g smör
- 100 g riven lagrad ost
- 1 dl riven parmesan + till servering
Gör så här
- Lägg den torkade svampen i en skål och häll över vattnet. Låt svampen ligga i blöt 30 min. Sila av men spara vattnet. Skär svampen i små bitar.
- Blanda blötläggningsvattnet med fonden i en kanna. Värm oljan i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt ris, svamp och saffran.
- Häll i hälften av svampbuljongen och sjud utan lock 25–30 min. Rör om och späd kontinuerligt under tiden med buljongen.
- Tillsätt smör, ost och parmesan. Rör om och smaka ev av med salt. Servera med extra parmesan.