Snabbt, enkelt och otroligt gott. Potatisplättar med en twist.
Tid: 20 min
- 1 kg skalad kokt potatis
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 3 msk smör
Till servering:
- 300 g frysta, tinade jordgubbar
- 0,5 dl strösocker
- 2 klyftade äpplen
Gör så här
- Pressa eller grovriv potatisen ner i en bunke. Tillsätt ägg, mjölk, mjöl och salt. Rör till en smet.
- Hetta upp en stekpanna med smör och klicka i ca ½ dl smet per plätt. Stek tills de har fin stekyta på båda sidorna.
- Blanda jordgubbar och socker i en skål. Rör tills sockret lösts upp och jordgubbarna mosats.
Till servering
Servera plättarna med jordgubbar och äppelklyftor.
Tips
Det går lika bra att använda kall som varm potatis. Perfekt att passa på att göra med överbliven potatis med andra ord!