- 1 kg kycklinglårfilé (gärna med skinn och ben), alt 4 bröstfiléer
- 2 gemsallad alt. endive-sallad
- 0,5 gurka
- 0,5 knippe rädisor
- 0,5 kruka färsk dill
- 1,5 msk färsk gräslök, finhackad
- 0,5 citron
- 2 msk färsk pepparrot, finriven
- 1,5 dl turkisk yoghurt
- olivolja
- salt
- nymald svartpeppar
- matråg till 4 personer (läs måttanvisning på förpackningen)
Gör så här
(kan göras både på grillen ute eller med grillfunktionen i ugnen)
- Tänd grillen ca 30 minuter i förväg (om du grillar ute, sätt annars ugnen på grill)
- Salta och peppra kycklingen och grilla runtom på grillen ca 20 minuter tills de är genomstekta och fått ett gott krispigt skinn.
- Halvera salladen och grilla ca 3 minuter på varje sida (kan hoppas över om man inte vill ha varm sallad)
- Koka matrågen enligt anvisningarna på förpackningen
- Skiva gurkan tunt och halvera rädisorna. Sväng runt med dill, gräslök, citronskal, saft och pepparrot i 1 msk olja.
- Servera den grillade kycklingen tillsammans med den grillade salladen, gurk- och rädissallad och en klick yoghurt.