Grillad kyckling med sallad, dill och citron

den

grillad kycklingTill 4 personer

  • 1 kg kycklinglårfilé (gärna med skinn och ben), alt 4 bröstfiléer
  • 2 gemsallad alt. endive-sallad
  • 0,5 gurka
  • 0,5 knippe rädisor
  • 0,5 kruka färsk dill
  • 1,5 msk färsk gräslök, finhackad
  • 0,5 citron
  • 2 msk färsk pepparrot, finriven
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  •   olivolja
  •   salt
  •   nymald svartpeppar
  • matråg till 4 personer (läs måttanvisning på förpackningen)

Gör så här

(kan göras både på grillen ute eller med grillfunktionen i ugnen)

  1. Tänd grillen ca 30 minuter i förväg (om du grillar ute, sätt annars ugnen på grill)
  2. Salta och peppra kycklingen och grilla runtom på grillen ca 20 minuter tills de är genomstekta och fått ett gott krispigt skinn.
  3. Halvera salladen och grilla ca 3 minuter på varje sida (kan hoppas över om man inte vill ha varm sallad)
  4. Koka matrågen enligt anvisningarna på förpackningen
  5. Skiva gurkan tunt och halvera rädisorna. Sväng runt med dill, gräslök, citronskal, saft och pepparrot i 1 msk olja.
  6. Servera den grillade kycklingen tillsammans med den grillade salladen, gurk- och rädissallad och en klick yoghurt.