Chililax med grapefruktmajonnäs

den

Laxen får en frisk och fräsch grön smak av chili och paprika medan majonnäsen ger en djupare arom.

Tid: 1 timme   Ugn: 200 grader

chililax4 portioner

  • 1 liten grön paprika i bitar
  • 1 urkärnad grön chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500-600 g laxfilé i portionsbitar

Grapefruktmajonnäs

  • 1 äggula
  • 2 msk pressad blodgrapefrukt
  • 1,75 dl neutral olja
  • 0,25 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar
  • 20 droppar chipotie tabasco

Till servering

  • kokt potatis
  • klyftad blodgrapefrukt

Gör så här

  1. Mixa paprika, chili, vitlök och salt med olivoljan
  2. Lägg laxbitarna i en ugnsform och häll över paprikamixen. Rulla runt laxbitarna i såsen och låt dra 10 min.
  3. Låt stå i mitten av ugnen 10-12 minuter. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 55 grader.
  4. Blanda äggula och grapefruktsaft och vispa ner oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med salt, peppar och chipotie.
  5. Servera laxen med majonnäsen, potatis och grapefruktklyftor

TIPS! 

  1. Tryck försiktigt på laxen. Om den delar sig är den färdig.
  2. Vill man göra det enkelt för sig kan man använda färdig majonnäs och tillsätta smaksättarna.
  3. Man kan byta ut laxen mot kyckling. Förstek då kycklingen innan den sätts in i ugnen.

Receptet kommer från Coop