Laxen får en frisk och fräsch grön smak av chili och paprika medan majonnäsen ger en djupare arom.
Tid: 1 timme Ugn: 200 grader
- 1 liten grön paprika i bitar
- 1 urkärnad grön chili
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 500-600 g laxfilé i portionsbitar
Grapefruktmajonnäs
- 1 äggula
- 2 msk pressad blodgrapefrukt
- 1,75 dl neutral olja
- 0,25 tsk salt
- 0,25 tsk svartpeppar
- 20 droppar chipotie tabasco
Till servering
- kokt potatis
- klyftad blodgrapefrukt
Gör så här
- Mixa paprika, chili, vitlök och salt med olivoljan
- Lägg laxbitarna i en ugnsform och häll över paprikamixen. Rulla runt laxbitarna i såsen och låt dra 10 min.
- Låt stå i mitten av ugnen 10-12 minuter. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 55 grader.
- Blanda äggula och grapefruktsaft och vispa ner oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle. Smaka av majonnäsen med salt, peppar och chipotie.
- Servera laxen med majonnäsen, potatis och grapefruktklyftor
TIPS!
- Tryck försiktigt på laxen. Om den delar sig är den färdig.
- Vill man göra det enkelt för sig kan man använda färdig majonnäs och tillsätta smaksättarna.
- Man kan byta ut laxen mot kyckling. Förstek då kycklingen innan den sätts in i ugnen.
Receptet kommer från Coop