Ingredienser
- 2 skivor kryddad mörkt bröd (t ex kavring eller vört)
- 1 förp hela matjessillfiléer [220 g]
- 2 dl crème fraiche
- 150 g smör
- 1 syrligt äpple
- 1 dillknippe
- salt
Gör så här
- Skär brödet i små fina bitar.
- Smält 50 g av smöret i en stekpanna och stek stek brödet krispigt på medelvärme. Ställ åt sidan.
- Häll av sillen. Skär sillen i ca 1 cm stora bitar.
- Smält resterande smör i en stekpanna och bryn det på medelvärme tills det börjar dofta nötigt. Låt svalna något.
- Blanda det brynta smöret med crème fraiche. Smaka av med salt.
- Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor.
- Bygg skedar genom att grunda med brödkrisp. Lägg på en bit sill och därefter brynt smörkräm. Tryck ner äpple i krämen och toppa med dill.