Julgriljering till fisk (tex torsk eller lax)

Ingredienser

Griljering

  • 5 skivor kavring
  • 1 msk fänkål
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk japansk soja
  • 1 ägg
  • 100 g smör

Stekta äpplen

  • 2 svenskt äpple
  • 0,5 dl farinsocker

Garnering

  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 kruka persilja

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Griljering
    Mixa kavringsskivorna i en hushållsassisten till ett smul. Stöt fänkål i en mortel.
  3. Blanda ¾ av kavringen med fänkål, dijonsenap, farinsocker, kryddpeppar, kanel, japansk soja och ett ägg.
  4. Täck fisken med griljeringen, strössla ut resterande kavring och klicka smöret på fisken. (Om lax, baka laxen i ugnen till en innetemperatur på 48-50 grader).
  5. Stekta äpplen
    Skiva och stek äpplena med farinsockret så att du får en härligt gyllenbrun karamelliserad yta.
  6. Garnera med äpplen, pumpakärnor och persilja

(Ernst recept)