Ingredienser
Griljering
- 5 skivor kavring
- 1 msk fänkål
- 3 msk dijonsenap
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk malen kryddpeppar
- 1 tsk kanel
- 3 msk japansk soja
- 1 ägg
- 100 g smör
Stekta äpplen
- 2 svenskt äpple
- 0,5 dl farinsocker
Garnering
- 0,5 dl pumpakärnor
- 0,5 kruka persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Griljering
Mixa kavringsskivorna i en hushållsassisten till ett smul. Stöt fänkål i en mortel. - Blanda ¾ av kavringen med fänkål, dijonsenap, farinsocker, kryddpeppar, kanel, japansk soja och ett ägg.
- Täck fisken med griljeringen, strössla ut resterande kavring och klicka smöret på fisken. (Om lax, baka laxen i ugnen till en innetemperatur på 48-50 grader).
- Stekta äpplen
Skiva och stek äpplena med farinsockret så att du får en härligt gyllenbrun karamelliserad yta. - Garnera med äpplen, pumpakärnor och persilja
(Ernst recept)