Ingredienser
Kokta kycklingben
- 1 kg kycklingben [ca 8 ben]
- 0,5 morot
- 1 gul lök, i bitar
- 2 l vatten
- 2 kvistar rosmarin
- 2 msk ättiksprit
Glaze
- 2 msk ingefära
- 1 apelsin, zesten (1 msk)
- 0,5 dl japansk soja
- 1 dl ljus sirap
- 1-2 klyftor vitlök
- 1 msk sesamolja
Servering
- 1 dl sesamfrön
- 1 stjälkselleri (bladen)
Gör så här
- Tvätta moroten väl, dela morot och lök i grova bitar och lägg i vattnet. Lägg i rosmarinkvistar och häll I ättika. Ge vattnet ett uppkok.
- Lägg i kycklingbenen och koka dessa till en innertemperatur på 70 grader. Lyft upp med benen och låt dem svalna.
- Glasering
Riv ingefära och apelsinskal, lägg i en kastrull tillsammans med soja och sirap. - Hacka vitlök och addera till kastrullen tillsamman med sesamolja. Koka samman glazen.
- Pensla kycklingbenen med glazen och strössla rikligt med sesamfrön över.
- Tillaga kycklingen i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
- Servera på ett fat med bladen från en stjälkselleri och eventuellt lite apelsinzest.
(Ernst recept)