Denna variant på ugnsbakad torsk är toppad av ett smakrikt täcke med örtcrumble. Persiljan och gräslöken sätter fart på smaklökarna tillsammans med tsatsikin smaksatt med fetaost. Servera med nykokt potatis, citron och dill. Middagen är serverad!
Tid: ca 25 minuter
För 4 personer
- 4 portionsbitar torsk , Krav- eller MSC-märkt (à ca 130 g)
- 3/4 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 dl vitt vin eller vatten
- 2 dl färdig tsatsiki
- 50 g fetaost
- olivolja
Örtcrumble
- 25 g rumsvarmt smör
- 3/4 dl vetemjöl
- 2 – 3 msk riven parmesanost
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk finskuren gräslök
- 1 krm salt
Till servering
Potatis, dill och citron
Gör så här
- Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 200°C.
- Krydda fisken runt om med salt och peppar. Lägg i en oljad ugnssäker form.
- Örtcrumble: Nyp ihop smör, mjöl, parmesan, persilja, gräslök och salt till en smulig deg med fingrarna.
- Fördela smulet över torsken. Tillsätt vitt vin eller vatten i bottnen på formen. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Blanda tsatsikin med smulad fetaost.
- Servera fisken med tsatsikin samt nykokt potatis och några citronklyftor. Garnera ev med dill.