Focaccia med tomat/morotsjuice

den

Att baka med tomatjuice eller morotsjuice ger brödet både vacker färg och spännande smak.

Cirka 25 bitar

Ingredienser:

25 g jäst (½ paket)

3 1/2 dl tomatjuice, morotsjuice eller grönsaksjuice

1 tsk salt

2 msk olivolja

Smaksättning:

Basilika till tomatjuice,

timjan till morotsjuice

eller citronpeppar till grönsaksjuice

7–8 dl vetemjöl

Garnering:

Oliver

2 msk olivolja

Havssalt

Gör så här:
  1. Smula jästen. Värm vätskan till 37 grader och häll över jästen.
  2. Tillsätt salt, olja, kryddor och det mesta av mjölet.
  3. Tillsätt eventuellt mera mjöl efter hand och knåda degen smidig.
  4. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  5. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Platta ut den på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare cirka 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ner oliver jämnt över degen, pensla med olja och strö över salt. Grädda i 15–20 minuter.
  7. Låt svalna under bakduk och skär sedan i rutor.