35 min
- 800 g rabarber
- 2 dl strösocker
- 0,5 tsk vaniljpulver eller frön från 1 vaniljstång
- 0,5 dl vatten
- 1 msk potatismjöl
Kakkross:
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
Till servering:
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk malen kardemumma
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Skala ev. rabarbern om den är grov och skär i 10 cm bitar. Lägg i en vid kastrull med lock.
- Tillsätt socker, vanilj och vatten. Låt sjuda under lock tills den är mjuk, tar bara några minuter.
- Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör försiktigt ner i kompotten.
- Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smulig deg. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills det är knaprigt, ca 20 min.
- Vispa grädden fluffig. Tillsätt kardemumma. Servera kompotten varm eller kall toppad med krisp och kardemummagrädde.