Rabarberkompott

den

35 min

rabarberkompottIngredienser

  • 800 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver eller frön från 1 vaniljstång
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl

Kakkross:

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker

Till servering:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala ev. rabarbern om den är grov och skär i 10 cm bitar. Lägg i en vid kastrull med lock.
  2. Tillsätt socker, vanilj och vatten. Låt sjuda under lock tills den är mjuk, tar bara några minuter.
  3. Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör försiktigt ner i kompotten.
  4. Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smulig deg. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills det är knaprigt, ca 20 min.
  5. Vispa grädden fluffig. Tillsätt kardemumma. Servera kompotten varm eller kall toppad med krisp och kardemummagrädde.