Helt gluten- och mjölkfri kladdkaka som smakar ljuvligt! Det är en mäktig kaka, så en sats räcker gott och väl till 12 portioner – då blir det inte mer än ca 6 kolhydrater per bit, trots honungen. Vill man man ersätta honungen med sukrin så får man ner kolhydratinnehållet till 1 per bit.
Ingredienser:
2 dl mandelsmör
2 ägg
0,5 dl kokosolja (naturell)
0,5 dl honung
0,5 dl kakaopulver
2 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
1 krm Himalayasalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till en slät smet.
Lägg smeten i en bakplåtspappersklädd liten form, och bred ut det ordentligt i formen. Grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen (tiden beror på hur stor form du har och hur kladdig du vill ha kakan…). Låt kakan svalna innan du skär upp i bitar. Den är dels lättare att skära när den är kall, och så är den godare då med.