Detta är verkligen en riktigt lyxig fruktsallad som inte lämnar någon oberörd. Physalis, papaya, fikon och granatäpple. Servera den i dina finaste dessertskålar och låt var och en hälla på vit chokladsås över.
- 1 lime
- 2 msk ljust muscovadoråsocker
- 1 tsk torkad ingefära
- 2 msk kokos
- 1 nätmelon
- 3 kiwifrukter
- 1 korg physalis
- 1 papaya
- 2 fikon
- 1 miniananas
- 1 granatäpple
Vit chokladsås
- 1 dl matlagningsgrädde
- 100 g vit blockchoklad
Gör så här
- Vit chokladsås: Hetta upp grädden och bryt i chokladen. Rör tills den smält. Häll upp i en skål och låt det svalna. Ställ in i kylen ett par timmar tills den tjocknar något. Rör då och då.
- Skölj limen väl och riv skalet fint utan att få med det vita. Blanda skalet med muscovadosocker, ingefära och kokos.
- Kärna ur melonen och gröp ut köttet. Skala och skiva kiwin. Tag bort de torra skalen från physalisen och halvera frukterna. Skär och skala papayan i klyftor.
- Skär fikon och miniananas i klyftor. Halvera granatäpplet och gröp ut kärnorna med en gaffel. Blanda i ingefärs- och limesockret. Bjud vit chokladsås till.