Friterad kladdkaka med bär

den

Sällan har det varit så populärt med friterade desserter som nu. Här använder vi oss av kladdkaka. Himmelskt gott och väldigt enkelt

friterad-kladdkaka-med-glass-och-bar-717414För 4 personer

  • 4 bitar kladdkaka (köpt eller hembakt)
  • 1/2 påse frityrpulver (à ca 65 g)
  • ca 1 l frityrolja

Till servering

  • vaniljglass
  • chokladsås
  • marshmallows
  • färska bär (t ex bigaråer och jordgubbar)

Gör så här

  1. Lägg kladdkakan i frysen ca 2 timmar.
  2. Blanda frityrmixen enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp frityroljan i en kastrull till 180°C.
  4. Doppa kladdkaksbitarna i frityrsmeten och lägg sedan ner i den heta oljan. Fritera tills de fått gyllene färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera genast med glass, chokladsås, marshmallows och färska bär.