Tid: 15 min + ca 13 min i ugn
Ugn: 200 grader
10 BITAR
- 100 g smör
- 2.5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 0.5 krm salt
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 20 chokladfyllda godisägg
- vispgrädde eller vaniljglass, till servering
gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
- Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna.
- Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.