1 röd gul paprika, urkärnad och strimlad
1 morot, skivad i slantar
1 paket körsbärstomater, halverade
1 liten purjolök, strimlad
½ squash, grovt tärnad
Olja
1 burk med tomatbaserad pastasås, t.ex. Dolmio Classic
1 burk kryddad sås t.ex. Dolmio Extra kryddad
Salt och peppar
Lasagneplattor
Bechamelsås
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skär upp/hacka alla grönsaker och stek dem med lite olja med salt och peppar i en stekpanna i ca 3 min.
- Ta fram en ugnsfast form. Börja med att hälla i ett lager pastasås så att plattorna täcks. Lägg därefter på ett lager av grönsakerna. Varva därefter lasagneplattor, grönsaker och pastasås. Bechamelsåsen skall vara överst. Låt stå i mitten av ugnen på 225 grader ungefär 20 minuter eller tills lasagnen har fått en gyllene färg.
- Garnera gärna med färsk basilika och riv eventuellt lite parmesan över den vegetariska lasagnen. Servera med en sallad.