Vegetarisk lasagne

vegetarisk lasagne1 röd gul paprika, urkärnad och strimlad

1 morot, skivad i slantar

1 paket körsbärstomater, halverade

1 liten purjolök, strimlad

½ squash, grovt tärnad

Olja

1 burk med tomatbaserad pastasås, t.ex. Dolmio Classic

1 burk kryddad sås t.ex. Dolmio Extra kryddad

Salt och peppar

Lasagneplattor

Bechamelsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skär upp/hacka alla grönsaker och stek dem med lite olja med salt och peppar i en stekpanna i ca 3 min.
  3. Ta fram en ugnsfast form. Börja med att hälla  i ett lager pastasås så att plattorna täcks. Lägg därefter på ett lager av grönsakerna. Varva därefter lasagneplattor, grönsaker och pastasås. Bechamelsåsen skall vara överst. Låt stå i mitten av ugnen på 225 grader ungefär 20 minuter eller tills lasagnen har fått en gyllene färg.
  4. Garnera gärna med färsk basilika och riv eventuellt lite parmesan över den vegetariska lasagnen. Servera med en sallad.