En ståtlig och välsmakande rätt med grillade kycklingspett som du marinerar i en rökig barbequesås. Till detta serverar du nyttigt matvete och krispiga grönsaker.
Tid: ca 30 min
- 2 dl matvete (alt. råg/korn)
- 12 knippmorötter
- 1 gurka
- 1 knippe rädisor
- rivet skal av 1 citron
- 1 msk citronjuice
- 1 tsk flytande honung
- 1/2 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1/2 påse mangoldskott (à 70 g)
Kycklinglår
- 600 g kycklinglårfilé
- 3/4 tsk salt
- 2 krm peppar
- 2 dl barbequesås
Gör så här
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
- Koka morötterna i lättsaltat vatten. Skala gurkan. Skiva gurka och rädisor tunt.
- Kycklinglår: Putsa kycklinglåren och vik ut dem. Krydda med salt och peppar och blanda med hälften av barbecuesåsen i en bunke.
- Trä upp på dubbla spett och grilla runtom tills låren är genomstekta, 10-15 minuter. Pensla med resterande sås under grillningen. Skär ett snitt i den tjockaste delen, sipprar klar saft ut är kycklingen färdig.
- Blanda matvete, gurka, rädisor, citronskal, juice, honung, olja, salt och peppar.
- Vänd ner mangoldskotten och morötterna och servera med kycklingen.