Du behöver
Kyckling
- 4 st kycklingfiléer
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk flytande honung
- 8–10 färska myntablad
- Salt, efter smak
- Peppar, efter smak
Yoghurtdressing
- 2 dl matyoghurt
- 1 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk flytande honung
- 10–12 färska myntablad
- 0,5 st gurka
- Salt, efter smak
- Peppar, efter smak
Tomatsalsa
- 4 st tomater
- 0,5 st rödlök
- 1-2 msk finhackad färsk koriander, eller bladpersilja, basilika om man föredrar det
- 1 msk olivolja
- 2 msk sweet chilisås
- 1 msk limesaft
- Salt, efter smak
- Peppar, efter smak
Gör så här
- Kyckling
Lägg kycklingfiléerna i en skål. - Blanda finhackad eller pressad vitlök med olja, vinäger, honung och finhackade myntablad till en marinad.
- Salta och peppra.
- Låt filéerna ligga ett tag i marinaden.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grilla kycklingen på en het kolgrill, 2 minuter på varje sida så filéerna får fin färg runtom.
- Låt sedan köttet stekas klart i ugnen i cirka 15 minuter. På så sätt får filéerna den goda kolsmaken och behåller sin saftighet.
- Yoghurtdressing
Lägg matyoghurten i en bunke och blanda ner olivolja, pressad vitlök, honung och finstrimlade myntablad. - Skala gurkan.
- Dela den på längden och gröp ur kärnhuset med hjälp av en tesked.
- Riv sedan gurkköttet på den grövre delen av ett rivjärn.
- Krama ur vätskan och blanda ner gurkhacket i yoghurten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Tomatsalsa
Skär tomaterna i klyftor, kärna ur dem och hacka klyftorna i mindre bitar. - Finhacka rödlöken och blanda ihop med tomaterna i en bunke.
- Tillsätt koriander, olivolja, sweet chilisås och limesaft.
- Smaka av med salt och peppar.
- Vid servering
Servera de varma kycklingfiléerna med den kalla yoghurtdressingen och tomatsalsan.