- 1 kg färskpotatis eller små delikatesspotatisar
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 150 g bacon
- 500 g kycklinglårfilé
- 0,5 tsk svartpeppar
Äppelsallad:
- 2 äpplen i tunna klyftor
- 1 dl rostade solrosfrön
- 100 g ärtskott
- 2 msk olivolja
- 1 msk vinäger eller citronsaft
Till servering:
- 2 dl smaksatt crème fraiche
- rostad vitlök och timjan
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisarna på en plåt. Ringla över olivolja. Salta. Rosta mitt i ugnen 30 min.
Kyckling
Linda bacon runt varje kycklinglårfilé. Peppra. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min
Äppelsallad
Vänd ihop äpple, solrosfrön och ärtskott med olja och vinäger.