Baconlindad kycklingfilé med äppelsallad

29842_148755För 4 personer

  • 1 kg färskpotatis eller små delikatesspotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 150 g bacon
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0,5 tsk svartpeppar

Äppelsallad:

  • 2 äpplen i tunna klyftor
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 100 g ärtskott
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger eller citronsaft

Till servering:

  • 2 dl smaksatt crème fraiche
  • rostad vitlök och timjan

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisarna på en plåt. Ringla över olivolja. Salta. Rosta mitt i ugnen 30 min.

Kyckling

Linda bacon runt varje kycklinglårfilé. Peppra. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min

Äppelsallad

Vänd ihop äpple, solrosfrön och ärtskott med olja och vinäger.