- 100 g Gruyèreost, fint riven
- 100 g fryst spenat, tinad, pressa bort överskottsvätska och finhacka
- 4 kycklingbröst
- 8 skivor parmaskinka
- 1 msk olivolja
- tandpetare
- 50 g torkad svamp
- 200 ml kycklingbuljong
- 1 msk smör
- 1 lök, skalad och fint skivad
- 100 g blandade färska champinjoner, skivade
- 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
- 75 ml vitt vin
- 125 ml grädde
- salt
- svartpeppar
- bladpersilja
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader. Koka pasta, potatis eller ris.
- Till svampsåsen, blöt den torkade svampen i en skål med kycklingbuljong.
- Blanda ihop riven ost och hackad spenat i en skål. Lägg kycklingbrösten på en skärbräda och skär, med hjälp av en vass kniv, horisontellt för att skapa en ficka i kycklingbröstet.
- Fyll varje ficka med ost- och spenatmix. Linda två skivor parmaskinka runt varje kycklingbröst och sätt fast med en tandpetare.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna. Lägg ner kycklingbrösten och stek tills de får en knaprig och gyllene yta.
- För över brösten till en ugnsform och baka i ugnen i ca 10 minuter tills prosciutton är krispig och kycklingen är genomstekt.
- Gör under tiden svampsåsen. Lägg smöret i stekpannan och fräs den gula löken och färska champinjoner i ca 6 minuter tills de är mjuka. Tillsätt sedan vitlök och stek i ytterligare 2 minuter.
- Häll ner den blötlagda torkade svampen tillsammans med kycklingbuljongen. Slå på vitt vin och låt såsen koka upp, minska värmen och låt sjuda i 2-3 minuter tills den tjocknar något.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner grädden. Smaka av med salt och svartpeppar samt strö över hackad persilja. När kycklingen är klar, lägg ner den i stekpannan tillsammans med såsen och servera med ris, potatis eller pasta.