MARINAD
- 3 citroner
- 3 msk olivolja
- 1 liten torkad smulad peperoncino, (chili)
- 2 klyftor vitlök
- 1 näve färsk basilika, grovskuren
- 1 näve färsk oregano, grovskuren
- 1 msk färsk riven ingefära
- 2 schalottenlökar, hackade
- salt och grovmalen svartpeppar
SALLAD
- 250 g färska haricots verts
- 25 g pinjenötter
- 0,5 rödlök, finstrimlad
- 2 tsk citronsaft
- 3 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
Gör så här
- Dela kycklingen i 4-6 portionsbitar.
- Blanda ihop marinaden
saften av 2 citroner med 3 msk olivolja, peperoncino, pressade vitlöksklyftor, basilika, oregano, ingefära, lök, salt och peppar. - Lägg kycklingbitarna i en plastpåse, häll i marinaden och tillsätt 1 citron skuren i skivor. Tillslut påsen så att marinaden täcker bitarna och låt dem sedan marinera i kylskåp i ca 1 timme.
- Tänd grillen. Pensla grillgallret med olja.
- Grilla kycklingdelarna ca 15 minuter eller tills de är genomstekta. Köttsaften ska vara ofärgad och innetemperaturen ca 70 grader. Pensla flitigt under grilltiden med olje- och citronblandningen, men var varsam för att undvika dropp i grillglöden.
- Sallad
Skölj och ansa bönorna. Lägg dem i kokande, lättsaltat vatten och koka dem i ca 3 minuter. Koka inte för länge, då behåller inte bönorna sin spänst. - Häll av kokvattnet och spola av bönorna med kallt vatten. Låt dem rinna av väl.
- Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Rör om och passa noga så att nötterna inte brännas vid.
- Häll citronsaft, olja och salt i en skål och rör om. Tillsätt bönor, rödlök och pinjenötter, blanda ordentligt. Smaka av med salt.
- Servera sallad och kycklingen tillsammans.