Svampnuggets med tomatsallad

den

4 portioner

svampnuggets-i-tortillasIngredienser

  • 150 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 förpackning kokta vita bönor (à ca 400 g)
  • 2 kokta skalade potatisar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 125 g salladslök
  • 125 g mozzarella
  • tortillabröd till servering

Tomatsallad

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 1/2 msk matyoghurt (10 %)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

  1. Börja med tomatsalladen. Halvera tomaterna. Skala och skiva löken fint. Blanda alla ingredienser. Krydda med salt och peppar.
  2. Ansa och hacka champinjonerna. Skala och riv vitlöken.
  3. Stek champinjoner och vitlök i oljan i en stekpanna tills de får färg, ca 5 minuter. Krydda med 1 ½ krm av saltet (för 4 portioner) och hälften av pepparn. Låt svalna.
  4. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa bönor och potatis slätt. Blanda med champinjonfräset, ströbröd, ägg och persilja. Krydda med resterande mängd salt och peppar.
  5. Ta lite olja på händerna och forma smeten till ca 8 avlånga nuggets (för 4 portioner).
  6. Grilla nuggetsen runt om tills de får fin färg.
  7. Grilla salladslöken.
  8. Skiva mozzarellan tunt. Värm eventuellt tortillabröden på grillen.
  9. Servera svampnuggetsen i tortillabröd med tomatsallad, mozzarella och salladslök.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och tortillabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av ströbröd, mozzarella, tortillabröd och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ströbröd och tortillabröd. Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Innehåller ägg.