4 portioner
- 150 g champinjoner
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 2 1/2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 förpackning kokta vita bönor (à ca 400 g)
- 2 kokta skalade potatisar
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- 1/2 dl hackad persilja
- 125 g salladslök
- 125 g mozzarella
- tortillabröd till servering
Tomatsallad
- 250 g körsbärstomater
- 1 schalottenlök
- 1 1/2 msk matyoghurt (10 %)
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk finrivet citronskal
- 1 1/2 krm salt
- 1 krm peppar
Gör så här:
- Börja med tomatsalladen. Halvera tomaterna. Skala och skiva löken fint. Blanda alla ingredienser. Krydda med salt och peppar.
- Ansa och hacka champinjonerna. Skala och riv vitlöken.
- Stek champinjoner och vitlök i oljan i en stekpanna tills de får färg, ca 5 minuter. Krydda med 1 ½ krm av saltet (för 4 portioner) och hälften av pepparn. Låt svalna.
- Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa bönor och potatis slätt. Blanda med champinjonfräset, ströbröd, ägg och persilja. Krydda med resterande mängd salt och peppar.
- Ta lite olja på händerna och forma smeten till ca 8 avlånga nuggets (för 4 portioner).
- Grilla nuggetsen runt om tills de får fin färg.
- Grilla salladslöken.
- Skiva mozzarellan tunt. Värm eventuellt tortillabröden på grillen.
- Servera svampnuggetsen i tortillabröd med tomatsallad, mozzarella och salladslök.
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och tortillabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av ströbröd, mozzarella, tortillabröd och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ströbröd och tortillabröd. Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Innehåller ägg.