Risotto med tomat och färsk basilika

den

En frestande fräsch risotto med tomat och färsk basilika får smaklökarna att fröjdas.

Tid: 40 min

30864_157866För 4 personer

  • 7 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 4 dl avorioris
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 500 g tomater tomater gärna i olika storlekar och färg (Romantica ger mest smak
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka upp vatten och  buljongtärningar i en kastrull, tillsätt vinet.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull eller gryta.
  3. Bryn lök, vitlök och ris cirka 5 minuter utan att det tar färg.
  4. Häll ungefär en tredjedel av vätskan på riset och låt koka på låg värme 20–30 minuter.
  5. Tillsätt resten av vätskan lite grann i taget under omrörning. Salta och peppra.
  6. Vänd ner parmesanost, tomater och basilika.

Tips! 

Lägg gärna på lite flingsalt eller fetaost innan servering