En frestande fräsch risotto med tomat och färsk basilika får smaklökarna att fröjdas.
Tid: 40 min
- 7 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl vitt vin
- 2 msk smör eller olivolja
- 1 finhackad gul lök
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 4 dl avorioris
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2 dl riven parmesanost
- 500 g tomater tomater gärna i olika storlekar och färg (Romantica ger mest smak
- 1 kruka basilika
Gör så här
- Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull, tillsätt vinet.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull eller gryta.
- Bryn lök, vitlök och ris cirka 5 minuter utan att det tar färg.
- Häll ungefär en tredjedel av vätskan på riset och låt koka på låg värme 20–30 minuter.
- Tillsätt resten av vätskan lite grann i taget under omrörning. Salta och peppra.
- Vänd ner parmesanost, tomater och basilika.
Tips!
Lägg gärna på lite flingsalt eller fetaost innan servering