Nyttig och god supersallad med gremolata

Ett nyttigt och smakrikt recept på en supersallad med örtgremolata. Du gör salladen av bland annat paprika, avokado, rucola, spenat, groddar och gojibär. Vegetarisk och fräsch sallad! Gremolata är en klassisk italiensk blandning av hackad persilja, vitlök och citronskal som är lättlagad samt passar till en stor mängd maträtter.

658683-Josefines_supersallad-josefin_supersallad_BFör 4 personer

  • 1 gul paprika
  • 2 avokado
  • 1 morot
  • 1 påse rucola (à 70 g)
  • 1 påse spenat (à 70 g)
  • 1 ask groddar t ex alfalfa (à 130 g)
  • 1 1/2 msk gremolata
  • 4 msk pumpakärnor
  • ev 3 msk gojibär

 

Örtgremolata

  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • färskpressad juice och skal från 1/2 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Gör så här

Salladen

  1. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Skala och skär moroten i skivor.
  2. Blanda alla ingredienser, förutom pumpakärnor och gojibär, i en stor bunke.
  3. Vänd ner Örtgremolata och blanda om ordentligt.
  4. Toppa med pumpakärnor och ev gojibär. Servera med resten av örtgremolatan.

Örtgremolata

  1. Skala och finriv vitlöken. Finhacka örterna och blanda med vitlök, citronjuice, -skal och olja.
  2. Smaka av med salt och peppar.

TIPS! Förvara gremolatan i kylen och använd som salladsdressing.