Den salta chèvren är otroligt god till söta jordgubbar och nektariner. Smakerna blandar sig fint med grillad kyckling
Tid: ca 20 min
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- flingsalt
- svartpeppar
- 3 nektariner
- 70 g salladsmix
- 0,5 gurka i strimlor
- 3 strimlade salladslökar
- 250 g jordgubbar i halvor
- 150 g chèvre
- 1 citron
- 1 tsk rosépeppar
- 1 tsk flytande honung
- 1 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
Gör så här
- Pensla kycklingen med olja och vinäger.
- Grilla på båda sidor på direkt glöd, ca 6 min. Vänd kycklingen då och då och krydda med salt och peppar.
- Skär stora klyftor av nektarinen och grilla tills de fått fin grillyta.
- Fördela sallad, gurka, salladslök, jordgubbar och nektariner på ett stort serveringsfat. Bryt chèvre i bitar och lägg ovanpå.
- Lägg den grillade kycklingen på salladen. Toppa med finrivet citronskal, rosépeppar, honung, olivolja, salt och svartpeppar. Pressa över lite citronsaft.