Du fyller ett vackert glas med den här fascinerande blandningen bestående av söta jordgubbar som varvas med passionsfruktslag, knapriga mandelskorpor och syrlig vaniljkesella. Oemotståndligt välsmakande.
Tid: ca 10 min
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 l färska jordgubbar
- 16 – 16 små mandelskorpor (t ex biscotti)
- 4 – 4 1/2 passionsfrukter
- 2 burkar vaniljkesella (à 2 1/2 dl)
- citronmeliss till garnering
Gör så här
- Koka socker och vatten 2-3 minuter. Låt kallna.
- Skär jordgubbarna i skivor. Bryt skorporna i mindre bitar. Dela passionsfrukterna och gröp ut kärnorna, blanda med sockerlagen.
- Varva jordgubbar, skorpor och vaniljkesella i 8 glas (för 8 port). Häll på passionsfruktslagen. Garnera med citronmeliss.